Brandbeveiliging en Ontruiming

Voorkomen van letsel en schade als gevolg van brand

 

De impact van een brand kan grote gevolgen hebben voor personen, bedrijven en hun directe omgeving. Daarom kent Nederland een duidelijke wetgeving omtrent brandveiligheid in gebouwen waarin technische en organisatorische eisen zijn opgenomen. Vaak is alleen voldoen aan de wettelijke verplichting niet voldoende om continuïteit te garanderen. Niet zelden is de impact van een brand zo groot dat het bedrijf niet meer in staat is zijn activiteiten weer op te starten en verder te continueren.

 

Voskamp Beveiligingstechniek is gecertificeerd op het gebied van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties. We kunnen onze klanten de zorg voor brandveiligheid volledig uit handen nemen. In de advies- en ontwerpfase door het opstellen van een Uitgangspunten Document (UPD), een Programma van Eisen (PvE) en het maken van ontwerptekeningen. In de uitvoerfase door het installeren en certificeren van de installatie. In de operationele fase door het uitvoeren van preventief onderhoud, storingsopvolging, maandelijkse beheertaken en her certificering. 

 

Zo creëren wij een veilige werkomgeving voor je!

Betrouwbare branddetectie voor elke situatie

Bij een brand telt elke seconde. Een brand moet dan ook in een vroegtijdig stadium gedetecteerd worden. Branddetectie moet betrouwbaar zijn en nodeloze alarmen moet worden voorkomen. De keuze en de plaats van de juiste detectiemiddelen vraagt dan ook veel kennis en ervaring. 

 

Voskamp heeft daarom voor elke situatie een passend branddetectiemiddel. Van optische en thermische melders voor kantoren; aspiratiesystemen voor liftschachten; datacenters of vriescellen; LIST-kabel voor parkeergarages; beams en vlammenmelders voor industriële objecten. 

Voordelen van netwerktechnologie

Wij maken gebruik van moderne netwerktechnologie bij brandmeldinstallaties. Dit biedt vele voordelen, zoals besparing op installatie- en onderhoudskosten en betere melderinformatie. Ook kunnen we nodeloze meldingen als gevolg van vervuiling voorkomen door vervuilingsgraadmonitoring in de brandmeldcentrale.

 

Met onze dienstverlening Remote Service kunnen wij je op afstand ondersteunen bij storingen of vervuiling van rookmelders uitlezen. Dit biedt nog meer zekerheid op veilige omgeving!

Snel inzicht via een slimme App

Meldingen van het brandmeldsysteem kunnen snel en overzichtelijk worden getoond via een slimme App op je mobiele telefoon of laptop. Hiermee is de informatievoorziening nog sneller, beter en overzichtelijker. 

 

Via pushberichten op je mobiel geeft de App direct aan welke detector er alarm geeft of welke storing er optreedt. Je voorkomt hiermee tijdverlies en kunt de nodige acties nog doeltreffender inzetten.

Contact

Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Vind een vestiging bij jouw in de buurt.

Bekijk alle vestigingen