Security Management Systemen (SMS)

Alle securityoplossingen ondergebracht in één systeem

 

Veel bedrijven hebben separate systemen voor inbraakbeveiliging, camerabeveiliging, toegangscontrole en intercomverbindingen. Elk systeem heeft zijn eigen bekabelingsinfrastructuur, centrale hardware en beheersoftware. Door de komst van Security Management Systemen (afgekort met SMS) kun je je beveiligingsmaatregelen nu nog effectiever regelen. 

 

Een SMS bespaart kosten t.o.v. losse systemen op bekabeling, software, hardware en (hardwarematige) koppelingen. Bovendien betekent één systeem voor meerdere beveiligingsdisciplines een besparing in tijd voor het gebruikersbeheer. Je werkt vanuit één database en hoeft niet meer verschillende systemen en bestanden te onderhouden. Dit vergroot de beheersbaarheid en verkleint de kans op fouten.  

 

Een SMS werkt effectief en geeft overzicht. Verschillende beveiligingsdisciplines worden op elkaar afgestemd en softwarematig aan elkaar gekoppeld.  Met de uitgebreide rapportagemogelijkheden van een SMS heb je snel en duidelijk overzicht over dagelijks gebruik, incidenten en processen. Daarmee wordt de beveiligingsgraad vergroot.

Integrale benadering

Met onze integrale kijk op beveiliging stemmen wij beveiligingsmaatregelen volledig op elkaar af. Hierdoor wordt het geheel voor je effectiever, goedkoper en overzichtelijker.

 

Beveiligingscomponenten kunnen multifunctioneel worden ingezet. Zo kan hetzelfde deurcontact worden ingezet voor inbraakdetectie, deurstandsignalering en als trigger dienen om een beweegbare camera automatisch te sturen bij ongeautoriseerde toegang tot een ruimte.

 

Onze adviseurs stellen een integraal beveiligingsplan voor je op met een grondige risico-inventarisatie, een doordacht advies en een optimale technische oplossing.

Beter en eenvoudiger gebruikersbeheer

Je werkt vanuit één database en hebt één softwarepakket voor al je securitymaatregelen. Medewerkers worden slechts één keer ingevoerd. Dat scheelt invoertijd bij mutaties in personeel of bij tijdelijke bezoekers!

 

Door gebruikersgroepen aan te maken voor personen met dezelfde bevoegdheden wordt  invoertijd voor nieuwe gebruikers verkort en vergroot je het overzicht op toegangsautorisatie. 

Effectief actie nemen bij incidenten

Met een Security Management Systeem kun je eenvoudig incidentenmanagement realiseren. Zo kun je met camerabeelden registreren wanneer een persoon een ongeldig toegangspas aanbiedt of wanneer een inbraakmelder alarm geeft. De operator ziet direct wat er gaande is en kan de juiste actie uitzetten.

 

Met een SMS kun je calamiteiten achteraf makkelijker bekijken en analyseren. Zo ben je beter in staat verbetermaatregelen door te voeren in je organisatie. Daarnaast kun je de kwaliteit van acties bij calamiteiten borgen door per incident een actiepatroon vast te leggen. Hierdoor krijgt bijvoorbeeld de receptionist bij een incident automatisch een script te zien met het gewenste actiepatroon. Dit voorkomt fouten en onnodig tijdverlies.

Contact

Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Vind een vestiging bij jouw in de buurt.

Bekijk alle vestigingen