Zorgsector

Veiligheid van cliënten en medewerkers

 

In de zorgsector is een veilige woon- en werkomgeving prioriteit. Daarom kijkt Voskamp niet alleen naar de wettelijke brandveiligheidseisen, maar ook naar de specifieke situatie van de zorginstelling en haar kwetsbare cliënten. We zoeken de optimale combinatie van betrouwbare, snelle detectie en alarmering én een veilige vluchtweg. 
 

Met onze oplossingen voor toegangscontrole en deurtechniek voorkom je onbevoegde toegang tot specifieke ruimten of -gegevens en kun je gebiedsbeperking voor (psychiatrische) cliënten realiseren. Cameratoezicht kan aanvullend helpen bij het bewaken van terreinen of ruimten of om bezoekersstromen te monitoren.
 

Door de geïntegreerde aanpak van Voskamp realiseren we dat alle maatregelen op het gebied van branddetectie, ontruiming, toegangsverlening, toezicht en beheer optimaal op elkaar zijn afgestemd.

Een brandveilige woon- en werkomgeving

Als het gaat om de veiligheid van cliënten en medewerkers is het van groot belang dat een brandmeldsysteem snel en betrouwbaar detecteert en alarmeert. Met onze gecertificeerde brandmeldsystemen kunnen wij dit waarborgen. De brandmelding zorgt ervoor dat zorgpersoneel snel wordt geïnformeerd over de plaats van het incident. Daarnaast worden openstaande deuren automatisch dicht gestuurd om verspreiding van rook en brand te voorkomen.    

 

Als gebruiker dien je volgens de wetgeving maandelijks beheertaken uit te voeren op het brandmeldsysteem. Vaak zie je dat zorgpersoneel daar geen tijd (of affiniteit) mee heeft. Met ónze dienst Beheerder Brandmeldinstallaties kunnen wij het maandelijks beheer van je overnemen. Zo kunnen jouw medewerkers zich volledig richten op de zorg van cliënten.

Bescherming van gegevens en goederen

Soms mogen cliënten hun afdeling niet zonder begeleiding verlaten. Ook wil je dat ruimten met vertrouwelijke gegevens of kostbare apparatuur niet toegankelijk zijn voor cliënten en bezoekers. Met onze toegangscontrolesystemen kun je elke medewerker de juiste toegangsautorisatie geven en voorkomen dat onbevoegden gevoelige ruimten betreden.  

 

Het beheer van passen en gebruikers kun je in eigen beheer doen of aan ons uitbesteden. Met onze Remote Service dienstverlening kunnen wij dit op afstand voor je regelen of je ondersteunen bij vraagstukken.

Toezicht op bezoekers en cliënten

Cameratoezicht kan worden ingezet om toezicht op parkeerterreinen en publieke ruimten te realiseren. Daarnaast kunnen camera's worden ingezet voor toegangsbeheer of om cliënten te bewaken. 

 

Hierdoor worden incidenten snel gesignaleerd en vastgelegd. Met onze videobeheersoftware kun je deze incidenten snel terughalen, verdachte bewegingen opsporen of andere analyses doen.   

Contact

Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Vind een vestiging bij jou in de buurt.

Bekijk alle vestigingen