Beheerder brandmeldinstallaties

Het maandelijks beheer van uw brandmeldinstallatie vraagt om kennis en aandacht. Je kunt via ons de opleiding Beheerder Brandmeldinstallaties en Ontruimingsinstallaties volgen of de maandelijkse beheertaken volledig aan ons uitbesteden. 
 

Beheer van je brandmeldinstallatie; zelf doen of uitbesteden?

Indien je beschikt over een door de overheid geëiste brandmeldinstallatie, dan ben je als gebruiker verplicht om maandelijks beheertaken uit te voeren aan de brandmeld- en ontruimingsinstallatie. Deze beheertaken bestaan onder andere uit het controleren en testen van de doormelding, visuele controle van de installatieonderdelen en het bijwerken van het logboek. Jouw medewerkers moeten daarvoor in bezit van het diploma Beheerder Brandmeld- en Ontruimingsinstallaties.

 

Voskamp Beveiligingstechniek kan de opleiding Beheerder brandmeld- en ontruimingsinstallaties verzorgen en/of de maandelijkse beheertaken voor je uitvoeren. 

 

Als je het maandelijks beheer aan ons uitbesteedt ben je verzekerd van een kwalitatief juiste uitvoering van de taken. Bovendien bespaart het je de zorg en de tijd, waardoor je je kunt richten op je eigen werk.

Wanneer is een brandmeldinstallatie verplicht?

Brandveiligheidseisen zijn opgenomen in het Bouwbesluit. In bijlage 1 van dit besluit zijn de eisen opgenomen voor gebouwen die bestemd zijn voor wonen, bijeenkomsten, gezondheidszorg, kantoor, logies, onderwijs, sport en winkels. Onze adviseurs helpen je graag om te bepalen of je pand aan de wettelijke eisen voldoet of wat hiervoor nodig is om hieraan wel te voldoen.

Certificering en onderhoud van brandmeldinstallaties

Naast het maandelijks beheer op de brandmeldinstallatie verzorgt Voskamp Beveiligingstechniek ook het jaarlijks onderhoud. Hierbij wordt de gehele installatie getest en geven wij advies omtrent brandgevaarlijke of vluchtgevaarlijke situaties. Alle inspanningen staan in het teken van een veilige werkomgeving.

 

Veel brandmeldinstallaties dienen voorzien te zijn van een certificaat. Wij kunnen ervoor zorgen dat de inspectie door een inspectieinstelling tijdig plaatsvindt en de inspectie begeleid wordt door een expert van Voskamp Beveiligingstechniek.

Contact

Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Vind een vestiging bij jou in de buurt.

Bekijk alle vestigingen